воскресенье, 12 января 2014 г.

Кава в парфумерії

Кава - воістину, унікальний продукт. Кава - один з найбільш суперечливих напоїв. Його обожнюють мільйони людей по всьому світу, а його підбадьорливий і апетитний аромат вже точно ні з чим не сплутаєш. Яке місце займає кава у парфумерії ?


Про користь кави досі ведуться жваві наукові суперечки. Одні фахівці доводять його неймовірну цінність, інші, навпаки, радять не захоплюватися ним. Якщо вам з якихось причин доводиться обмежувати вживання ароматного напою, шукайте порятунок у парфумерії, в якій кавові ноти використовуються досить часто.
Особливу дію на організм людини має не тільки сам напій, але і його запах. Вчені одноголосно підтверджують позитивний вплив кавового аромату на самопочуття людини.

Аромат кавових зерен піднімає настрій і сприяє стресостійкості, тому як під його впливом починається вироблення особливого гормону, що захищає нервові клітини. Крім того, тонізуючий ефект кави спостерігається не тільки від його вживання, а й від вдихання 
його аромату. Тому є наукові підтвердження .
Існує величезна кількість сортів кави , кожен з яких пахне по-своєму. Якісь сорти мають яскраво виражений шоколадний відтінок, інші - землистий. Саме тому парфумери не могли обійти стороною настільки багату палітру відтінків кавових запахів.

Кавові ноти відносять до так званих "гурманських" нот. Але не менш часто кави використовують і в орієнтальних, деревних композиціях, для додання їм особливої ​​пікантності і яскравості . Дуже красиво звучать квіткові і квітчасто-фруктові композиції, в піраміді яких присутній гіркуватий кавовий нюанс.
Однак каву досить рідко використовують у сольних партіях. Найчастіше кавові ноти парфумери переплітають зі схожими за тональністю шоколадними та горіховими нюансами. Або ж вирівнюють з їх допомогою занадто солодкі аромати, додаючи каву в базу.
Яскраві, домінуючі, іноді навіть різкуваті нотки кави особливо популярні в чоловічій парфумерії .

Аромати з "кавової ноткою ":
Thierry Mugler - A Men Pure Coffee 
Bond No 9 So New York 
Givenchy Play Man 
DKNY Be Delicious Men 
Cacharel Noa 
Very Irresistible Givenchy 
L`Eau de Navigateur, L'Artisan Parfumeur 
Mandorlo di Sicilia, Acqua Di Parma 
Kyoto, Comme des Garcons

1 комментарий:

  1. Духи с запахом кофе – это определенный эксклюзив для мира женской парфюмерии, ведь гораздо чаще используются тут фруктовые и цветочные ароматы. Носить духи, пахнущие кофе – это знак великолепного и необычно тонкого вкуса.

    ОтветитьУдалить